A keresztény világ második legnagyobb ünnepe Húsvét, és ha már vége a nagyböjtnek, nem is akármilyen húst veszünk magunkhoz, hanem igazi ízletes füstölt, főtt sonkát. 

Miért is?

A paraszti családoknál a télen leölt disznó sonkáját a böjt előtt kezdték érlelni, ahogy mi is — a sonka már nagyon be van sózva, alig várja, hogy hazavidd! 

keszul a sonkatok

Hogy a szavunkat egymásba ne öltsük, a régi időkben nem volt hűtőszekrény, így hát mindent akkor ettek, amikor éppen volt. Ahogy a sonka a disznóhúsok közül az egyik legnemesebb, úgy a Húsvét is kiemelkedik a többi ünnep közül, így kínálkozott fel a böjtben kiéhezett embereknek az időbeli egybeesés:

Ha kész a sonka, együk meg!

Ami minket illet, évek óta elkapkodják az összes sonkát, amit Húsvétra elkészítünk a hagyományos paraszti recept szerint, türelemmel, gondoskodással és szakértelemmel.

husveti sonka rendeld meg

Ha azt akarod, hogy a Te asztalodon is igazi sonka legyen szépen felszeletelve Húsvétkor a kalács meg a tojások között, akkor nagyon gyorsan foglald le a magadét, mert Bábel Pista Húsvéti Sonkája enyhén szólva igen limitált kiadásban készül, legalábbis az igényekhez képest. 

Igazi luxus, ami nem lehet mindenkinek — de Neked még igen, ha gyorsan lefoglalod!

 

Lefoglalom most:

Please type your full name.

Invalid email address.

Invalid Input
sonkapista

Nincs kóla

plehcsarda-nincs-kola
Jó lesz Neked a háziszörp!

Nincs borravaló

plehcsarda-nincs-borravalo
Nem fogadjuk el, ne is próbálkozz!

Nincs féladag

plehcsarda-nincs-feladag
"A Mercedes szalonban adnak félautót?"

Viszont van 25 000 követőnk

plehcsarda-fb
 
 

(Akarsz csatlakozni?)